دلمه های بعد از کاشت مو چیست 2021

هر عمل جراحی چه سراپایی باشد چه در اتاق عمل انجام شود، عوارضی را در پی دارد. دلمه های بعد از کاشت مو، یکی از عوارض این عمل زیبایی بوده که باید طی مراقبت های بعدی از بین برود. این عارضه اجتناب ناپذیر بوده و پس از کاشت مو به هر روشی نمایان می شود.

یکی از شایع ترین عوارض کاشت موی طبیعی، به وجود آمدن دلمه پس از کاشت است. این دلمه ها اغلب از روز دوم ظاهر شده و به خوب شدن زخم ها کمک می کنند. پیش از کاشت، توسط پزشک برش هایی روی پوست سر ایجاد می شود که فولیکول های تازه در آن ها قرار بگیرند. این دلمه ها نشانه لخته شدن خود در جای زخم ها بوده و کاملا طبیعی هستند.

در این مقاله قصد داریم توضیح کاملی از به وجود آمدن دلمه های پس از کاشت مو ارائه دهیم. برای دریافت مشاوره بیشتر در این رابطه با مشاوران ماهر کلینیک رویان سلامت تماس برقرار کرده و توضیحات تکمیلی را از آن ها درخواست کنید.

 

هر آنچه باید از دلمه های بعد از کاشت مو بدانید

به مرور زمان و با گذر سن موهای خود را در اثر عوامل ارثی یا محیطی از دست می دهید و حجم آن ها کم می شود. یکی از راه های ترمیم موها، کاشت به صورت طبیعی است. روش های مختلفی برای کاشت و ترمیم مو وجود داشته که هر یک نیز عوارض مختلفی دارند.

یکی از عوارض کاشت موی طبیعی، دلمه های بعد کاشت مو هستند. این دلمه در نقاط کاشت پدیدار شده و به علت خونریزی جزئی که در نواحی برش وجود دارد، نمایان می شوند. این لخته های خون به نوع پیوند مو، تغذیه بیمار و الگوهای مصرفی آن نیز وابسته هستند.

برای نمونه داروهای مسکن و ضد درد باعث رقیق شدن خون می شوند و احتمال خونریزی در حین جراحی و پس از آن را افزایش می دهند. همچنین استفاده از ادویه ها، کافئین، الکل و مصرف دخانیات در افزایش دلمه تاثیرگذار هستند. این مواد ممکن است عفونت را نیز تشدید کرده و بیمار را با مشکلات مختلفی رو به رو کند؛ اما جای نگرانی نیست! در ادامه روش هایی را بیان می کنیم که به راحتی دلمه های پس از کاشت مو را از بین ببرید.

 

از بین بردن دلمه بعد از کاشت مو

پس از کاشت مو با روش های مختلفی قادر به از بین بردن دلمه ها هستید. در واقع اگر نکات لازم شستشوی دلمه بعد از کاشت مو را رعایت کنید، به راحتی لخته های ایجاد شده را از بین می برید. در برخی موارد ممکن است، بیمار نکات مذکور را رعایت نکرده که منجر به خونریزی پوست سر و نواحی پیوند مو می شود. در این مواقع با مراجعه به کلینیک رویان سلامت با پزشکان ماهر این مجموعه مشورت کرده و از خونریزی جلوگیری کنید. به طور کلی برای از بین بردن دلمه بعد از کاشت مو باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  •        استفاده از کرم های ترمیم کننده؛
  •        حفظ رطوبت پوست سر پس از کاشت مو؛
  •        شستشوی صحیح دلمه بعد از کاشت مو؛
  •        استفاده از کمپرس آب یخ؛
  •        عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون؛
  •        پرهیز از ورزش؛
  •        رعایت اصول خوابیدن؛
  •        استفاده از داروهای تجویزی.

توجه کنید اگر نواحی پیوند مو و کاشت فولیکول های تازه دچار عفونت شود، فولیکول ها آسیب می بینند و روند بهبودی به مشکل می خورد. در این مواقع حتی ممکن است دیگر موهای تازه کاشته شده رشد نکنند. پیشنهاد می دهیم در طول درمان دلمه های بعد از کاشت مو، نکات مذکور را در نظر بگیرید.

 

1. استفاده از داروهای ترمیم کننده

یکی از پمادهایی که اغلب پزشکان برای ترمیم دلمه های بعد کاشت مو تجویز می کنند، استفاده از ژل آلوئه وراست. این دارو با خاصیت ضدالتهابی خود، منجر به ترمیم دلمه ها می شود. در داروخانه ها ژل آلوئه ورا برای پوست های حساس وجود داشته که قادر به تهیه آن هستید؛ اما اگر به این دارو حساسیت خاصی ندارید، ژل را به طور خالص خریداری کنید و روی دلمه ها بمالید. به مرور زمان شاهد ترمیم و بهبودی آن ها بوده و پس از مدتی دلمه های بعد از کاشت مو از بین می روند.

2. حفظ رطوبت پوست سر پس از شستشو

یکی از روش هایی که به درمان دلمه ها بعد از کاشت مو کمک می کند، حفظ رطوبت پوست سر است. داروهای مختلفی در بازار به این منظور وجود دارد. به طور کلی استفاده از اسپری آب، سرم، روغن های مخصوص و فوم های مرطوب کننده به از بین رفتن دلمه ها کمک می کند.

از آنجایی که دلمه ها همان خون های لخته شده هستند، پس از مدتی روی پوست سر سفت و خشک شده و به سختی کنده می شوند. مرطوب نگه داشتن آن ها به کندن دلمه ها بعد از کاشت مو کمک بسزایی می کند و آسیبی به فولیکول ها نمی رساند؛ اما توجه داشته باشید، به هیچ عنوان نباید خودتان با ناخن یا ابزار دیگری دلمه ها را از پوست کنده و جدا کنید؛ زیرا این موضوع به فولیکول ها آسیب زده و مانع رشد آن ها می شود.

همچنین ممکن است باعث بروز عفونت و تشدید خونریزی شود و کارتان را سخت کند؛ از این رو اجازه دهید به مرور دلمه ها جدا شوند.

 

3. شستشوی دلمه بعد از کاشت مو

برای شستن دلمه های بعد از کاشت مو دو روش وجود دارد. در روش اول با مراجعه به کلینیک مدنظر و تحت درمان پرستاران مربوطه سر خود را شستشو دهید. اگر قصد دارید در خانه سرتان را بشویید، باید بسیار دقت کنید که منجر به عفونت نشود.

در ده روز ابتدایی، سر خود را با شامپوی بچه بشوید. به طوری که مقداری شامپو را با آب ترکیب کرده و به آرامی و بدون آنکه ناخن به پوست سرتان برخورد کند، سرتان را بشویید. سپس بدون استفاده از حوله، اجازه دهید سرتان با هوای آزاد خشک شود.

پس از گذشت 10 روز با استفاده از شامپوهای مخصوصی که پزشک تجویز کرده است، شستشو را ادامه دهید. پس از حمام از روغن برای چرب کردن پوست سرتان کمک بگیرید و بعد از 2 ساعت آن را بشویید. با این کار به راحتی دلمه های بعد از کاشت مو از بین می روند.

4. استفاده از کمپرس آب یخ

استفاده از کمپرس یخ به بهبود دلمه ها کمک می کند. هر از چند گاهی این کار را انجام دهید و باعث کاهش جریان خون در ناحیه سر شوید. البته نباید کمپرس را به طور مستقیم روی محل پیوند قرار دهید؛ زیرا به فولیکول های تازه پیوند شده آسیب می رساند.

کمپرس را روی پیشانی و چشم های خود بگذارید. از استفاده بیش از حد آن نیز پرهیز کنید؛ زیرا خون را لخته کرده و اوضاع را وخیم می کند.

 

5. عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون

اگر از داروهای فشار خون، مسکن و دیگر داروهای رقیق کننده خون قبل از جراحی استفاده می کردید، باید از چند وقت قبل از کاشت مو و پس از آن از مصرف این داروها بپرهیزید؛ زیرا باعث رقیق شدن خون می شوند و خونریزی را افزایش می دهند.

غذاهای ادویه دار، کافئین، الکل، مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان، سیر، مولتی ویتامین و آسپرین خون را رقیق می کند و باعث خونریزی می شود. پیش از کاشت مو، با پزشک کلینیک مربوطه در این رابطه مشورت کرده و داروهای خود را زیر نظر وی قطع کنید.

همچنین باید در حدود دو هفته پس از کاشت مو نیز از مصرف داروهای رقیق کننده بپرهیزید که روند بهبودی به خوبی پیش رود. با گذشت زمان پوست التیام پیدا می کند و کندن دلمه ها بعد از کاشت مو به راحتی انجام می شود.

6. پرهیز از ورزش

اگر قبل از کاشت مو ورزش های سنگینی انجام می دادید، باید پس از آن حداقل به مدت دو هفته از آن بپرهیزید. ورزش فشار خون را بالا برده و منجر به خونریزی می شود. از این رو تعداد دلمه ها بیشتر شده و امکان پارگی آن ها وجود دارد. در نتیجه با خونریزی و عفونت روند درمان سخت و طولانی می شود.

7. رعایت اصول خوابیدن

سعی کنید هنگام خواب زیر سر خود دو عدد بالش قرار دهید که قسمت جراحی و کاشت مو به طور مستقیم با بالش در ارتباط نباشد و فشاری به آن ها وارد نشود. بالا ماندن سر هنگام خواب به بهبود دلمه های بعد از کاشت مو کمک کرده و از مالش آن ها به بالش خودداری می کند.

 

8. استفاده از داروهای تجویزی

همواره استفاده از آنتی بیوتیک به درمان عفونت کمک شایانی کرده و از افزایش دلمه ها جلوگیری می کند. همچنین این داروها در کاهش درد پیوند مو نیز موثر است و تاثیر خوبی در روند بهبودی دارد. اغلب پزشکان داروهای خاصی را در طول درمان تجویز می کنند که باید سر وقت مصرف شوند.

برخی از بیماران با مشاهده عکس دلمه بعد از کاشت مو، دچار ترس و وحشت شده و مضطرب می شوند. توصیه می کنیم نگرانی ها را از خود دور کنید؛ زیرا این دلمه ها کاملا طبیعی هستند و باید زیر نظر پزشک و با داروهای تجویزی درمان شوند.

سوالات متداول

در این بخش به بررسی برخی سوالات متداول در این خصوص می پردازیم که ممکن است جزو دغدغه های ذهنی شما نیز باشد.

درمان دلمه های بعد از کاشت مو چه مدت زمان می برد؟

یکی از سوالات مهم مراجعان کاشت مو، مدت درمان دلمه های به وجود آمده است. اغلب دلمه های پس از کاشت و پیوند مو از روز دوم به بعد نمایان می شوند و مدتی زمان می برد که به طور کامل از بین بروند؛ زیرا زیر پوست و محل کاشت فولیکول ها به وجود آمده اند.

اگر مراقبت های بعد از کاشت مو را به طور کامل رعایت کنید، مشکلی برای شما به وجود نمی آید و پس از مدتی دلمه ها خوب می شوند. اگر موارد مذکور را در نظر نگیرید، عفونت در سراسر پوستتان پخش شده و روند درمان سخت می شود. به طور کلی به مرور دلمه ها خود به خود از بین می روند.

دلیل ایجاد دلمه های بعد از کاشت مو چیست؟

دلمه ها ممکن است به دلایل مختلفی به وجود آیند که یکی از آن ها عدم رعایت موارد بهداشتی است. اگر بهداشت را رعایت نکرده و مواد غذایی ناسالمی مانند فست فودها مصرف کنید، خون لخته شده و زیر پوست و محل جراحت جمع می شود.

سیستم ایمنی بدن در برابر موهایی که تازه کاشته شده اند، پاسخ می دهد و پوست سر را تحریک می کند. با این تحریک پوست سر قرمز و متورم می شود و جوش هایی را در پوست به وجود می آورد. رعایت موارد بهداشتی و شستشوی مرتب سر، روش صحیح خوابیدن، قرار نگرفتن در معرض گرد و غبار، تعریق و غیره به بهبودی دلمه های بعد از کاشت مو کمک می کند.

 

برای درمان دلمه های پیوند مو باید هزینه ای پرداخت کرد؟

در پاسخ باید بگوییم که برای درمان دلمه ها نیازی به هزینه اضافی نیست. اغلب با روش های خانگی و شستشو به وسیله شامپوی بچه دلمه ها به مرور از بین می روند. اما اگر موارد مذکور را از جانب پزشکتان رعایت نکرده و با ناخن دلمه ها را بکنید، علاوه بر از بین رفتن فولیکول های تازه کاشته شده، سرتان عفونت کرده و باید به کلینیک مراجعه کنید.

خرید داروهای ساده ای مانند پمادهای ترمیم کننده، داروهای آنتی بیوتیک، روغن های چرب کننده پوست سر و شامپوهای کاشت مو به درمان سریع دلمه ها کمک کرده و هزینه ناچیزی دارد.

آیا انتخاب کلینیک زیبایی تاثیری در کاهش دلمه های بعد از کاشت مو دارد؟

انتخاب کلینیک زیبایی برای کاشت مو تاثیر فراوانی در کاهش عوارض احتمالی مانند دلمه های بعد از کاشت مو دارد. کلینیک رویان سلامت با بهره مندی از پزشکان ماهر و باتجربه و دستگاه های پیشرفته ای که دارد، به کاشت مو به طور تخصصی می پردازد و در محیطی کاملا بهداشتی، موهای از دست رفته شما را ترمیم می کند.

در این مقاله سعی کردیم نکات کاملی را در رابطه با دلمه های پس از کاشت و پیوند مو بیان کنیم و نکاتی را برای درمان آن ها شرح دهیم. اگر سوالی در ذهن خود دارید یا اینکه از تشدید دلمه ها رنج می برید، مشاوران مرکز رویان سلامت آماده خدمت گذاری به شما عزیزان هستند.